3D Secure 2 - Autentifikacija sljedeće generacije

3DS 2 je rješenje koje preporučuje WSPay za ispunjavanje SCA zahtjeva, osiguranje provjere autentičnosti vlasnika kartice i zaštitu od prijevara.

3DS 2 je rješenje koje preporučuje WSPay za ispunjavanje SCA zahtjeva, osiguranje provjere autentičnosti vlasnika kartice i zaštitu od prijevara. Najnovije ažuriranje 3DS-a, koje bankama izdavateljima omogućuje provjeru vlasnika kartica tijekom transakcija, uvodi velike prednosti za trgovce - prenosi odgovornosti za sporove zbog prijevara na izdavače (banke), smanjuje troškove povezane s povratima sredstava, pa čak i povećava konverziju.

Razlika između 3D-Secure i 3DS2

STARI PROTOKOL 3DS (1.0)

Sa starim protokolom (3DS 1.0 ), sve su transakcije morale biti ovjerene. Zbog toga je 3DS odveo korisnika u drugi prozor i zatražio da upišu četveroznamenkasti kôd koji su upravo dobili na telefon ili koji su imali na komadu plastike nalik kartici koju je dala banka. Ako korisnik nije imao pristup ovom kodu, odustali su od kupnje ili upotrijebili drugu karticu. Ovaj problem utjecao je na tvrtku koja je gubila na prodaji, ali i na izdavatelja kartice koji su gubili tu transakciju.

Lažna odbijanja - Izdavači su vidjeli samo deset podatkovnih točaka povezanih s transakcijom, što nije dovoljno da bi se imala jasna slika tko je taj korisnik zapravo. Stoga bi u slučaju sumnje mnogi izdavači odbili transakciju kako bi izbjegli potencijalnu prijevaru.

Nedostatak mogućnosti isključenja 3DS-a - Kad je trgovac imao 3DS protokol, morao ga je koristiti za sve transakcije u kojima je podržan 3DS. Ovaj nedostatak fleksibilnosti natjerao je neke trgovce da uopće odustanu od 3DS protokola.

3D Secure 2 - Autentifikacija sljedeće generacije

NOVI PROTOKOL 3DS (2.1)

Novi protokol dolazi sa značajnim poboljšanjima koja su postavljena za preoblikovanje iskustva plaćanja kod korisnika i trgovaca.

Novi protokol dolazi sa značajnim poboljšanjima koja su postavljena za preoblikovanje iskustva plaćanja kod korisnika i trgovaca.

Nema koraka za provjeru autentičnosti

Kada je transakcija pouzdana, korisnici samo pritisnu Kupi i pričekaju poruku o potvrdi plaćanja. Kada je transakcija sumnjiva ili izdavatelj ne smatra da je legitimna, korisnik će se morati ovjeriti nečim što joj je poznato, poput skeniranja otiska prsta, čineći korak provjere autentičnosti još jednostavnijim. Međutim, u nekim scenarijima (npr. regulirana tržišta) 3DS će od izdavatelja zahtijevati i provjeru autentičnosti pouzdanih potrošača.

Omogućeno za mobilne uređaje

Pametnog telefona, onog dijela tehnologije bez kojeg ne možemo, nije bilo kad je izašla stara verzija. Nova 3DS prilagođena je mobilnim uređajima i integrira se s mobilnim aplikacijama kao i sa okruženjima temeljenim na preglednicima.

Više podataka o transakcijama

Novi protokol okuplja do 150 podatkovnih točaka za procjenu transakcije (u usporedbi s 15 podatkovnih točaka kojima je 3DS imao pristup). Neke od ovih podatkovnih točaka potrebne su, a druge nisu. Međutim, što više trgovaca informacija odluče podijeliti s izdavačima, to će veća biti točnost odluke izdavatelja.

3D Secure 2 - Autentifikacija sljedeće generacije

DODATNE PREDNOSTI 3DS

Ovo rješenje sljedeće generacije pruža automatiziranu zaštitu od prijevara. Uvijek je uključen, pomaže u zaštiti kupaca i trgovaca - nije potrebno precizno podešavanje ili održavanje osim potrebnih ažuriranja. Umjesto da zahtijeva sudjelovanje vlasnika kartice, 3DS2 koristi podatke uređaja i preglednika za precizno izrađivanje procjena provjere autentičnosti koje se obično događaju iza kulisa. Također nudi poboljšane načine zamjene statičkih lozinki u slučaju izazova.

Prebacivanje odgovornost za lažne transakcije

Kada se dogode prevare u transakcijama, trgovci mogu prebaciti odgovornost za povrat tih transakcija sa sebe na banku izdavatelja.

Podizanje stope autorizacije

Izdavači (banke) mogu odobriti više transakcija kada se koristi 3D Secure

70%

smanjenja napuštanja košarice (u usporedbi sa 3DS1)

85%

smanjenja vremena transakcije (u usporedbi sa 3DS1)