Blog

Blog

Promjene u svakodnevnom životu, ne samo u Hrvatskoj, već i Europi i svijetu su nešto na što se većina navikava (ili se naviknula). Dolaskom nove turističke sezone iskristalizirale su se i nove, promijenjene navike gostiju. Prioritet su zdravlje i sigurnost - više od 68% gostiju očekuje ne samo uobičajene, već značajno više higijenske mjere.

Za trgovce poput vas prijateljska prijevara je sve samo ne prijateljska. Zapravo, to može imati štetan učinak na vaše poslovanje. Nažalost, slučajeva prijateljske prijevare povećava se posljednjih godina porastom e-trgovine. Dakle, ako ste vlasnik internetske trgovine, isplati se razumjeti prijateljske prijevare, njihove negativne učinke na vaše poslovanje i uobičajene uzroke.

Jeste li se susreli sa situacijom u kojoj vam kupac tvrdi da mu naručeni proizvod nije stigao, ime na kartici i podaci za dostavu proizvoda nisu isti ili da nakon ostvarene rezervacije i uplate za smještaj traži povrat jer „ipak“ neće stići, ali da se povrat izvrši u gotovini, a ne na karticu sa koje je izvršena uplata, er nema tu karticu kraj sebe, izgubili su je i sl.?