Aktualnosti

Saznajte što je novo u online i digitalnom plaćanju - WSPay - Web Secure Payment Gateway blog... Blog

Evolucija fintech sektora izravno je povezana s online trgovinama zbog razvoja mobilnih aplikacija, blockchain tehnologije, platformi za trgovanje, crowdfundinga, crowdlendinga, itd. Oni predstavljaju vitalne elemente za pokrivanje potreba novog digitalnog kupca.

Kupci danas imaju mnoštvo izbora kada je u pitanju plaćanje. Mogu koristiti svoj pametni sat, mobitel, karticu, lice, otisak prsta, pa čak i ključeve automobila (ne šalimo se!). Do kraja prošle godine u svijetu je postojalo više od 200 vrsta načina plaćanja!

Godine 1991. Tim Berners-Lee kreirao je projekt „Upravljanje informacijama - baza podataka s upisanim vezama", danas široko poznat i korišten kao World Wide Web. Iste godine, Mastercard je pokrenuo svoju marku debitnih kartica Maestro, prvu svjetsku internetsku debitnu mrežu na prodajnom mjestu koja je vlasnicima kartica omogućila siguran pristup svom novcu gdje god se nalazili. Iako su debitna kartica – i njezin partner u gotovini, bankomat – postojali godinama, uspon mreže za prihvaćanje debitnih kartica pomogao je ubrzati pad papirnatih i putničkih čekova. Ali, puno se toga promijenilo u 30 godina.

Mnogo je napisano o određivanju prioriteta i personalizaciji korisničkog iskustva kupca tijekom njihovog boravka, putovanja, ali i korištenja turističkih usluga. Međutim, velika većina u turističkom sektoru još uvijek ne shvaća da iskustvo zapravo počinje mnogo prije nego što se prijave u hotel/hostel/apartman/kamp ili preuzmu vozilo.

CookiePostavke kolačića