Blog

Blog

Godine 1991. Tim Berners-Lee kreirao je projekt „Upravljanje informacijama - baza podataka s upisanim vezama", danas široko poznat i korišten kao World Wide Web. Iste godine, Mastercard je pokrenuo svoju marku debitnih kartica Maestro, prvu svjetsku internetsku debitnu mrežu na prodajnom mjestu koja je vlasnicima kartica omogućila siguran pristup svom novcu gdje god se nalazili. Iako su debitna kartica – i njezin partner u gotovini, bankomat – postojali godinama, uspon mreže za prihvaćanje debitnih kartica pomogao je ubrzati pad papirnatih i putničkih čekova. Ali, puno se toga promijenilo u 30 godina.

Mnogo je napisano o određivanju prioriteta i personalizaciji korisničkog iskustva kupca tijekom njihovog boravka, putovanja, ali i korištenja turističkih usluga. Međutim, velika većina u turističkom sektoru još uvijek ne shvaća da iskustvo zapravo počinje mnogo prije nego što se prijave u hotel/hostel/apartman/kamp ili preuzmu vozilo.

Mnoge su prepreke i izazovi sa kojima se susreću mala poduzeća. Uz stalnu borbu sa administracijom, sve većim nametima države, pronalaskom kvalitetne radne snage, rast i praćenje konkurencije tu je i jedna od najvažnijih prepreka – stvaranje i održavanje kvalitetnog odnosa sa svojim kupcima.