Vrhunski doživljaj kupca počinje plaćanjem

Mnogo je napisano o određivanju prioriteta i personalizaciji korisničkog iskustva kupca tijekom njihovog boravka, putovanja, ali i korištenja turističkih usluga. Međutim, velika većina u turističkom sektoru još uvijek ne shvaća da iskustvo zapravo počinje mnogo prije nego što se prijave u hotel/hostel/apartman/kamp ili preuzmu vozilo.

Od istraživanja soba i cijena do istraživanja pogodnosti i posebnih ponuda, velik dio iskustva gosta događa se prije nego što uopće prođe kroz hotelska vrata, kupi proizvod, rezervira automobil ili se osigura. Stoga se ne može precijeniti važnost pružanja izvrsnog iskustva gostima od trenutka kada dođu na vašu web stranicu odnosno kanal prodaje. Ovo je osobito važno u doba online recenzija i povratne informacije, gdje potencijalni budući kupci mogu pročitati o lošim iskustvima prethodnih posjetitelja.

Gost u hotelu

Putnici se odlučuju za online rezervacije i plaćanje s mobitela i računala

Od 72% europljana koji rezerviraju smještaj putem interneta, 47% to čini putem računala, a preostalih 25% koristi pametni telefon, što znači da je za hotele/kampove i sl. važno imati višeplatformsku online prodaju. No, to ne utječe samo na hotele, već i na druge tvrtke u sektoru turizma, budući da 46% europljana ugovara ili plaća online bilo koju uslugu ili proizvod za odmor.

No, ne samo da je došlo do porasta online rezervacija i plaćanja u hotelima i tvrtkama u sektoru turizma, povećane su i rezervacije telefonom i e-mailom, pa će u takvim slučajevima biti važno da usluga plaćanja ima i naplatu. Umjesto da se odjavljuju na recepciji i fizički predaju svoju kreditnu karticu vašem članu osoblja, vaši gosti počinju očekivati besprijekorno iskustvo plaćanja koje se vrši „u pozadini“. Bilo bi optimalno za njih da pohranite podatke o njihovoj kreditnoj kartici, pružite im pregled njihovih naknada prije odjave i automatski naplatite njihovu karticu posljednjeg dana boravka te sve naknadne troškove koji su nastali. To eliminira potrebu dodatne razine stresa posljednjeg dana i, u konačnici, poboljšava njihovo iskustvo boravka.

Kada je u pitanju plaćanje, kupci koji traže praktičnost žele vidjeti opcije poput alternativnih načina plaćanja, iskustva bez dodira i mobilnosti utkane u njihov boravak u hotelima. Kako bi se ponudilo najbolje iskustvo, načini plaćanja koji se nude na web stranici trebaju biti u skladu s onima koji se nude u hotelu. Razina udobnosti i povjerenja potrošača dovela je do izravnog povećanja online rezervacija u turističkoj industriji diljem svijeta.

Zanimljiva statistika kaže da  čak  62% gostiju radije koristi prijavu i/ili odjavu putem hotelske aplikacije ili putem neke vrste digitalne prijave (nasuprot samo 8% koja preferira prijavu/odjavu na javnom kiosku), dok je čak 57% hotelijera u 2021. godini izrazilo spremnost za digitalizacijom check in/out procesa.

Izvor: Statista

Korisnici u rent-a caru

Oporavak turističke industrije ovisi o rezervacijama, a rezervacije se događaju samo kada potencijalni gost može pronaći ponudu, pogodnosti i cijenu koja odgovara njegovim potrebama. Danas se sve te interakcije uglavnom odvijaju online, mnogo prije nego što kupac kupi i započne korištenje usluge. 

Značajno je da je korisničko iskustvo zapravo nadmašilo kvalitetu proizvoda i cijenu kao najvažniji dio zadovoljstva kupaca. Ako njihovo iskustvo na internetu daje nevažne prijedloge ili se na neki način kupac osjeća neugodno, kao što je prevelika količina e-poruka s podsjetnicima ili besmislenih prijedloga, to može uzrokovati da potencijalni kupac odustane od procesa rezervacije i potpuno poništi transakciju.

Većina plaćanja koja kupci vrše debitnom ili kreditnom karticom, stoga je bitno imati sigurnog payment providera kao što je WSPay koji može tokenizirati ove osjetljive podatke korisnika. Osim toga, proces plaćanja mora biti brz i jednostavan, a istovremeno omogućiti jedinstvenu naplatu svih usluga.

WSPay multiplatforma za rent-a-car industriju omogućuje naplatu predautorizacije, naknadnih naplata, izradu personaliziranih ponuda sa generiranim linkom za plaćanje i sve to kroz jedinstvenu integraciju sa svim kanalima prodaje, ali i vlastitim sustavima ili aplikacijama (kao što je Renteon).

Kupci na prodajnim mjestima (online i offline)

Potrošači su sve više voljni i sposobni kupovati gotovo bilo koji proizvod ili uslugu online. Oni vjeruju ovom mediju i preferiraju pogodnost internetske kupovine koju im pruža. Naravno, to znači da su također spremniji dati svoje podatke o kreditnoj kartici ili plaćanju putem interneta općenito.

Integracija platnog sustava u glavne sustave retaila također pomaže u automatizaciji napornih procesa u svakodnevnim operacijama.

WSPay rješenje za retail čini razliku u pristupu prema kupcima uz mogućnost pune primjene Omnichannel naplate. Upravo taj stupanj personalizirane ponude koja je povezana sa svim načinima naplate na bilo kojem mjestu prodaje je to što čini kupca spremnijim za konačni cilj – PLAĆANJE.

Korisnici u osiguranju

Najveće pitanje za osiguranja uvijek je kako povećati broj osiguraniika. Kako dobiti sretnog osiguranika, koji uz to redovito plaća?

Uz WSPay rješenje za osiguranja! Bilo koja vrsta osiguranja koja je ujedno personalizirana za kupca (putno, životno, dopunsko) i ujedno nudi mogućnost ponavljajućeg plaćanja (na mjesečne rate, kvartalno ili godišnje) uz tokenizirane podatke o kartici gdje osiguranici ne moraju brinuti o plaćenom je upravo to što se očekuje.

WSPay Crosspayment multiplatforma omogućuje sve navedeno – jednostavno iskustvo od rezervacije do naplate bez dodatnim stresom, nepotrebnim koracima i ujedno sigurno za sve.

Zatražite ponudu za WSPayPer pesonalizirani sa opcijom online Check in/out.

Želim ponudu

CookiePostavke kolačića