Transakcije pokrenute od strane trgovca - CoF MIT

Transakcije pokrenute od strane trgovca - CoF MIT

Obzirom na nadolazeću primjenu PSD2 regulative, najveća promjena u e-comm poslovanju događa se upravo pri ovom tipu transakcija.

 

Što su MIT (Merchant Initiated Transactions) tokenizirane transakcije?

Nakon što je kupac kod prve kupnje napravio potvrdu da se slaže sa Uvjetima korištenja i da odobrava spremanje kartice, na WSPay-u koji je PCI DSS L1 certificirano okruženje, za buduća plaćanja pokrenuta od strane vas kao Trgovca, moguće je inicirati MIT transakcije koje se provode bez aktivnog sudjelovanja vlasnika kartice (kupca).

 

Takva plaćanja mogu se dogoditi u sljedećim slučajevima

Transakcije pokrenute od strane trgovca - CoF MIT

Ponavljajuće transakcije (Reccuring transakcije) za fiksne iznose definiranog roka plaćanja - točno određeni iznos u točnim intervalima po unaprijed dogovorenom rasporedu (dnevno, tjedno, mjesečno ili godišnje).

Transakcije pokrenute od strane trgovca - CoF MIT

Izravno terećenje (Direct payment) za transakcije koje se provode sa varijabilnim ili promjenjivim iznosima.

Transakcije pokrenute od strane trgovca - CoF MIT

Slijedna plaćanja (Incremental authorization) za transakcije koje se pokreću na temelju ugovora trgovca i kupca, nemaju zadani iznos niti dužinu trajanja (do otkaza ugovora).

 

Kako se provodi transakcija pokrenuta od strane trgovca

Transakcije pokrenute od strane trgovca - CoF MIT

Iako je važno pridobiti kupca da inicira prvotnu transakciju (CIT CoF), uzmite u obzir da će se većina transakcija koje se dogode tijekom trajanja recurring transakcija (ponavljajućih transakcija) događati kada kupac nije aktivno uključen u transakciju – ne unosi podatke sa kartice, u gornjoj shemi označeno žutom strelicom.

Ponavljajuće transakcije odličan su način da zadržite kupce jer se smanjuje mogućnost odustajanja zbog zaboravnosti kupca da na vrijeme produži uslugu ili nemogućnosti da na vrijeme ponovno upišu podatke sa kartice.

Dakle, ako želite zadržati svoje kupce i osigurati da svoje uplate primate na vrijeme, bilo bi najbolje koristiti uslugu WSPayCaP kako bi mogli automatski primjenjivati inicirane transakcije. Morate biti sigurni da vaši kupci znaju koji su vaši uvjeti poslovanja te da mogu otkazati u bilo kojem trenutku.

 

Koje djelatnosti mogu primjenjivati MIT CoF transakcije:

Osiguranja, Rent a car, najam bicikala, dostavne službe, retail, telekomunikacijske tvrtke, iznajmljivanje smještaja (hosteli, privatni iznajmljivači) – sve su to djelatnost kojima će primjena MIT CoF olakšati i poboljšati poslovanje kao i proces naplate usluga.

 

PREDNOSTI:

  1. Jednostavna i redovita naplata bez ponovnog pokretanja WSPayForme
  2. Trgovci ne moraju tražiti dodatnu autentikaciju kupca pri svakoj pokrenutoj transakciji
  3. Jednostavna implementacija usluge
  4. Sigurno plaćanje i za vas Trgovca i za Kupca jer se provodi SCA, a odgovornost za plaćanje je na kupcu
  5. Brigu o spremljenoj kartici u PCI DSS L1 okruženju preuzima WSPay i svi su podaci zaštićeni

Tokenizirane transakcije pokrenute putem WSPayForme početkom 2021. godine, a pokretane od strane trgovaca, biti će u potpunosti usklađene sa svim pravilima PSD2 regulative u načinu označavanja vrste transakcije koja je pokrenuta (te mogućim primjenama SCA izuzeća) i na koji način će biti komunicirana prema banci/kartičaru.

 

AKTIVIRAJTE USLUGU COF VEĆ DANAS

 

Ako već imate TOKENIZACIJU i naplatu tokenima, provjerite da li ste u kategoriji CoF CIT ili CoF MIT transakcija te koje ćete izmjene u komunikaciji morati napraviti.

Ukoliko niste sigurni da li Vam treba CoF i ako želite dodatne informacije obratite nam se na wspay@wspay.info i mi ćemo Vam pomoći.

CookiePostavke kolačića