Koji su najvažniji čimbenici za prepoznavanje moguće prijevare?

Za svaku industriju i trgovca odgovor je drugačiji. Budući da rizici prijevare i dalje rastu usljed pandemije kao i promjena ponašanja kupaca, trgovcima je sve teže razdvojiti prevarante od stvarnih kupaca.

Kako niti jedno poslovanje nije isto, ne postoji jednoznačan pristup. Svaki trgovac ima svoje kupce i prevarante, kao što i svako poslovanje osigurava svojim kupcima specifična iskustva tijekom online kupnje, naplate..

Da bismo to više razumjeli koristili smo izvješća svjetskih stručnjaka za prevare iz velikih internetskih tvrtki širom svijeta o tome koje čimbenike vide kao ključne pokazatelje za prijevaru. U istraživanjima su sudjelovali trgovci iz četiri industrije - hotelska (turizam), maloprodajna, usluge prijevoza i dostave i industrije digitalnih usluga (online sustav kupnje karata, igre na sreću,...).

Koji su najvažniji čimbenici za prepoznavanje moguće prijevare

Kao što možemo vidjeti, ne postoji jedan faktor broj jedan za sve trgovce, s otprilike trećinom kupaca koji su najvažniji pokazatelj imenovali profil kupaca i sadržaj košarice, a preostala trećina podijelila se između lokacije, ID-a uređaja i zajedničkih (dijeljenih) podataka.

Ključno je napomenuti da su zajednički podaci o industriji najmanje važan čimbenik, jer ih 40% tvrtki svrstava u prve tri kategorije. To odražava važnost trgovačkih razlika kada je riječ o ponašanju kupaca i prijevarama. Postoje suptilne razlike između industrijskih sektora, pa čak i između pojedinih trgovaca, što otkriva da je pokriveni pristup otkrivanju prijevara manjkav. Pogledajmo neke od razloga koji stoje iza ovoga...

 

Podaci o lokaciji kupaca

Za dostavne i prijevozne službe, 64% navodi podatke o lokaciji kao jedan od tri glavna čimbenika za prepoznavanje prijevara, u usporedbi sa 62% za digitalnu robu, 58% za maloprodaju i samo 57% za turističku (hotelska industrija). Mnoga internetska tržišta uspijevala su usred pandemije, primjerice Amazon bilježi eksplozivan rast, a online prodaja u SAD-u porasla je 22% u prošloj godini. No, s povećanom potražnjom i količinama transakcija dolazi i do većeg rizika od prijevare.

Nadgledanje podataka o lokaciji važan su podatak za internetska tržišta koja pružaju usluge slanja i dostave proizvoda kupcima. Određene adrese mogu se označiti kao rizične ako su poznata mjesta za preuzimanje prevaranata ili ako adrese za naplatu i dostavu izgledaju sumnjivo - ne podudaraju se, neobično su udaljene i / ili se često mijenjaju.

 

Sadržaj narudžbi značajniji je za trgovce u maloprodaji

Sadržaj narudžbi važniji je faktor za trgovce u maloprodaji, jer ih 34% navodi kao faktor broj jedan, u usporedbi s 30% u putovanjima i ugostiteljstvu i na tržnicama, a samo 24% u digitalnoj robi. Prošla je godina bila rekordna u e-commercu (online prodaji), jer je internetska prodaja porasla za 46% u Velikoj Britaniji i činila 21,3% ukupne maloprodajne prodaje u SAD-u.

Trgovci su stavljeni u poziciju da moraju prijeći na online poslovanje ili riskirati da zauvijek zatvore vrata - ubrzani prelazak na digitalni/online način prodaje ostavio je nepripremljene trgovce izuzetno osjetljive na prijevare. Maloprodajni trgovci uključuju po svojoj prirodi prodaju fizičke robe široke potrošnje. Prevaranti kupuju predmete visoke vrijednosti ili kupuju na veliko da bi ih preprodali. To olakšava označavanje visoko rizičnih narudžbi prema vrijednosti i brzini narudžbe: narudžba za deset haljina od 5000 kn sumnjivija je od jedne majice od 50kn.

Osim toga, sadržaj narudžbi često se razlikuje za maloprodajne trgovce od digitalnih proizvoda i / ili trgovaca koji svoje poslovanje temelje na pretplati u kojima će sadržaj i vrijednost narudžbe često biti dosljedni.