Promjena načina plaćanja u turizmu

Promjene u svakodnevnom životu, ne samo u Hrvatskoj, već i Europi i svijetu su nešto na što se većina navikava (ili se naviknula). Dolaskom nove turističke sezone iskristalizirale su se i nove, promijenjene navike gostiju. Prioritet su zdravlje i sigurnost - više od 68% gostiju očekuje ne samo uobičajene, već značajno više higijenske mjere.

Novo različito – pojam koji obilježava turizam ove sezone!

Ono što je svakako novo i različito jesu nove navike putovanja sa socijalnom distancom (osamljene destinacije, vile, kampovi i sl.), „suživot“ sa lokalnom zajednicom – uključivanjem u djelatnosti i aktivnosti, povećanje broja dana provedenih na destinaciji. Jedan od ključnih faktora svakako je povećanje broja turista „digitalnih nomada“ i svih kojima je omogućen rad od „kuće“, a koji se najduže zadržavaju na određenoj lokaciji.

Tehnologija ima vrlo bitnu ulogu u oporavku turizma Jasna komunikacija i beskontaktno plaćanje samo su neki od elemenata koje gost razmatra prije rezervacije Sveobuhvatni trend može se identificirati u svim sektorima: gosti se odmiču od "klasičnih" načina plaćanja, u nekim slučajevima čak i fizičkih kartica. Suprotno tome, digitalni novčanici i rješenja za mobilno plaćanje kontinuirano stječu tržišni udio.

Sličnu sliku vidimo i u sektoru turizma i prijevoza, gdje je ovaj trend još izraženiji tijekom stvarnih putovanja. Kreditne kartice i dalje dominiraju za rezervaciju smještaja prije putovanja (hoteli, letovi, paket aranžmani, rent-a-car). Dok putuju, gosti se sve više okreću mobilnim rješenjima, koristeći digitalne novčanike na pametnom telefonu ili beskontaktno plaćanje pametnim satovima. Ništa ne upućuje na to da će potrošači ili putnici odustati od higijenskih navika koje su stekli 2020. godine, čak i ako se cjepivo široko distribuira 2021. godine. Način korištenja mobilnih plaćanja, te plaćanja kreditnim i debitnim karticama razlikuje se unutar EU, a još je izraženija izvan nje.

Potražnja za sigurnom online prijavom i odjavom

Gosti traže brza i jednostavna rješenja koja im prilikom rezervacije nude uštedu vremena. Gosti se vrlo brzo navikavaju na kvalitetu usluge plaćanja i kada ju jednom usvoje, teško će se vratiti starim navikama plaćanja. Uz ogromne napore koji se diljem svijeta ulažu u prilagodbu i poboljšanje iskustva gostiju, gosti će se sada zadovoljiti samo najboljim.

Online prijava i odjava (online check in/out) jedna je od najvažnijih opcija koja omogućava gostima jedinstveno iskustvo. WSPay je razvio cjelovita rješenja koja vašim gostima omogućuju samostalnu i beskontaktnu prijavu/odjavu, a koja su integrirana u ostala online rješenja za digitalnu naplatu.

Novi načini plaćanja

Plaćanje treba biti jednostavno, brzo i sigurno; drugim riječima bezbrižno. Novi i alternativni oblici plaćanja te razvoj integriranih sustava plaćanja glavne su točke na koje se treba usredotočiti. Alternativni oblici plaćanja u osnovi obuhvaćaju sve osim tipičnih plaćanja s karticama i gotovinom. To može uključivati ​​plaćanje kriptovalutama, plaćanje slanjem linka ili plaćanje skeniranjem QR koda.

Cjelovita rješenja za plaćanja olakšavaju prihvaćanje i obradu transakcija.

Pogodnosti su najveći pokretači rezervacija. Gosti će uvijek potražiti i odabrati najlakši i najbrži način plaćanja. Ponekad se ovo ne poklapa s onim što je vama najprikladnije, ali ako gostima možete udovoljiti brzim i jednostavnim plaćanjem, vjerojatnije ćete biti nagrađeni njihovom lojalnošću.

Također je važno pratiti sve trendove koji bi vam mogli omogućiti ponovni povratak gostiju. Na zasićenom tržištu glavna prednost je svaka ponuda koja vaš hotel, apartman, smještajnu jedinicu uzdiže iznad druge. Prošla je godina označila prekretnicu nakon što su velike svjetske turističke platforme omogućile plaćanje kriptovalutama, omogućujući turisti kupnju letova, hotela i paketa za odmor, što je otvorilo novo doba za turističku industriju.

Za potpunu sigurnost vaših gostiju od rezervacije do odlaska, sa najlakšim i najsigurnijim načinima plaćanja, WSPay vam nudi jedinstveno CrossPayment rješenje.

CookiePostavke kolačića