Kako prikazati dvojne cijene nakon 5. rujna?

Donosimo vam detalje za prikaz dvojnih cijena na vašim online prodajnim mjestima, a NAKON SRPNJA 2022. godine.

Kako smo vam najavili u prošlom blogu donosimo točne korake koje morate poduzeti u skladu sa pripremom primjene dvojnih cijena i početka konverzije kune u euro.

Za sva online prodajna mjesta koja imaju ugovorenu naplatu u kunama najkasnije do 5.-og rujna obaveza je informativno prikazati cijenu u eurima prema fiksnom tečaju (koji je isto tako jasno potrebno istaknuti).

Potrebno je ulogirati se u Administracijski panel gdje ćete pronaći u aktualnoj WSPayForm dokumentaciji. Unutar stavke 3.4.2. Optional parameters pronaći ćete dodatne parametre koje je potrebno pridodati unutar trenutnih podataka koje prikazujete korisnicima.

Za sve trgovce koji su do sada naplatu vršili isključivo u eurima odnosno na svojim prodajnim mjestima cijenu prikazivali isključivo u stranim valutam (eurima), sa početkom primjene odredbe o dvojnim cijenama dužni su prikazivati cijenu i u kunama te prikazati informaciju o fiksnom tečaju konverzije. Kako se bliži rok primjene odredbe dvojnih cijena preporučujemo svim trgovcima da kontaktirate svoje programere/administratore i dogovorite kako će se vaše online prodajno mjesto prilagoditi i dati vašim kupcima jasne informacije u skladu sa zakonom.

CookiePostavke kolačića