Kako funkcionira obrada online plaćanja u WSPayu?

Uz modernizaciju i napredak tehnologija, poslovanje gotovo da nema granica. Čak i mali OPG može postati prepoznat na širokom tržištu zahvaljujući web stranici, e-commerce platformi ili softverskim rješenjima za online plaćanja.

Jedan od najznačajnijih izazova za sve vrste poslovanja svakako je online naplata. Iako zvuči kao jednostavna stvar, prijenos novca i online naplata zahtijeva dobro uređenu platformu za obradu plaćanja koja omogućuje različite aqcuirere (prihvatitelje), banke izdavatelje, jake sigurnosne protokole i nivoe zaštite platnih podataka. Ljudi traže brze i jednostavne načine za sve, od poslovne komunikacije do online kupovine. Kada potrošačima pružite mogućnost da nešto kupe jednim dodirom prsta, vaše poslovanje ima velike koristi u smislu prihoda i učinkovitosti poslovnih procesa. Nije važno poslujete li na različitim prodajnim mjestima (fizičko i online), radite li samo putem webshopa, morate razumjeti sve prednosti i mogućnosti razvoja vaše online naplate kako bi mogli brzo reagirati i uskladiti vaše potrebe za rastom prihoda ali ujedno i pružiti kupcima najbolje iskustvo.

Prema istraživanju American Express Digital Payments, 71% trgovaca slaže se da njihova godišnja online i mobilna prodaja raste, a izvješće Duna i Bradstreeta navodi da potrošači troše 12% do 18% više kada koriste kreditne kartice nego kada koriste gotovinu.

Izvor: Intellias

Samo u 2020.-oj (odnosu na godinu ranije) u Hrvatskoj porast transakcija iznosio je 20% na e-commerce kanalima. Tijekom prošle godine porast online potrošnje dodatno je porastao za 18% u odnosu na godinu ranije.

 

Kako funkcionira odnos svih strana u procesuiranju online plaćanja?

Postoje tri strane kada je u pitanju online obrada plaćanja kreditnim i debitnim karticama. S jedne strane ste vi, vlasnik tvrtke ili trgovac. S druge strane je vaš kupac. A između se nalazi WSPay tehnologija koja vas dvoje povezuje na siguran i jednostavan način.

Trgovac (vlasnik webshopa, vlasnik tvrtke)

Kako biste prihvatili plaćanja kreditnim i debitnim karticama, kriptoplaćanja, neke od najpoznatijih mobilnih novčanika (GPay, Aircash, KeksPay IPS, VALU, kriptonovčanici) od online kupaca, morate ugovoriti prihvat plaćanja sa jednom (ili više) od brojnih kartičnih kuća i drugih prihvatitelja sa kojima WSPay surađuje.

Kupac

Kako bi vaš klijent mogao platiti vašu robu i usluge, potrebna joj je kreditna ili debitna kartica, neki od brojnih digitalnih novčanika za e-money ili kriptonovčanika.

WSPay

U sredini smo mi (Payments Service Provider) – sustav za povezivanje i obradu naplate koje vama i vašem klijentu omogućuju obavljanje online transakcija. U pozadini naš sustav obavlja slijedeće radnje: na siguran način prenosi podatke o platnoj kartici od unosa na platnoj formi do autorizacijskog centra jednog od prihvatitelja, dostavlja podatke po uspješnoj autorizaciji - naplati, osigurava zaštitu podataka.

Što stoji u pozadini mogućnosti WSPay-a u obradi?

WSPay sustav za online naplatu kombinira mogućnosti izravne naplate, alternativne načine plaćanja i tehnološke inovacije unutar jedinstvene objedinjene integracije, omogućujući svojim trgovcima da prihvate plaćanja bilo gdje u svijetu.

Glavne prednosti svakako su da vam naš sustav nudi opciju MULTIPLATFORME, MULTIPAYMENTA i MULTIBANKINGA.

Multiplatforma jednostavno znači da je sustav prilagođen različitim industrijama i potrebama poslovanja kroz široku paletu usluga i proizvoda. Najveća prednost multiplatforme je jednostavnost kao i činjenica da nije potrebna nikakva dodatna integracija već je sve uključeno u naš sustav. Naša podrška osigurana je i tijekom onboardanja, ali i nadalje dok ste naš trgovac svaki radni dan od 8-20h.

Multipayment osigurava online plaćanje sa samo jednom integracijom, što za vas znači da integracijom WSPay sustava u vaš kanal prodaje možete bez dodatnog razvoja svojim kupcima omogućiti najširu paletu načina plaćanja. Uz „klasično“ plaćanje karticama (kreditnim i debitnim) i plaćanja na rate tu su i dodatne metode i načini plaćanja koji su omogućeni prema tržištima na kojima poslujete, pa tako možete uključiti i veliki broj digitalnih novčanika – Valu (Slovenija), IPS (Srbija), Aircash, KeksPay (Hrvatska). Moguće je uključiti i plaćanje u kriptovalutama koje su za vas najpovoljnija i najisplativija. Važno je reći da ugovaranjem i omogućavanjem plaćanja kriptovalutama za vas znači da ćete omogućiti kupcima plaćanjem njihovim kriptonovčanicima, dok s druge strane svoja sredstva vi dobivate u valuti koju ste ugovorili (kune, euri,..) odnosno dobivate novac na račun.

Za detalje svakako kontaktirajte našu podršku putem maila koja će vam pojasniti sve detalje.

Multibanking omogućuje da na tržištima na kojima postoji izdavatelj prihvatitelj, a koji za svoju karticu omogućuje plaćanje na rate isto se omogućuje putem online naplate u WSPay sustavu. Kako kupci koriste različite banke izdavatelje (Privredna banka Zagreb, Zagrebačka banka, Raiffeisen banka, Erste bank, OTP banka,Komercijalna banka i mnoge druge) multiplatforma vam omogućuje definiranje primarne kartice putem koje se u našem sustavu određuje vrsta naplate na vašem shopu (jednokratno ili na rate). Najvažnija stavka svakako je mogućnost odabira primarnog kanala plaćanja kada kupac kupuje sa karticom ostalih banaka kako bi naknada bila najniža. Najčešći razlog odabira primarne kartice je svakako najniža naknada, ali može biti i neki drugi poslovni ugovor koji imate sa vašom bankom. Isto tako treba imati na umu da su lokalni issueri ujedno i izdavatelji kartica vaših kupaca čime olakšavate naplatu.

WSPay kao Payment Service Provider (PSP) konstantno brine o sigurnoj vezi između našeg sustava online naplate i Banaka/Aqcuirera sa kojim smo povezani, a što dokazujemo godišnjom ovjerom PCI DSS razine sigurnosti najviše razine (Level 1). Vjerujemo da je online naplata za vas barem malo jasnija i da smo vam dali jasniji uvid u mali dio našeg procesa u kojem osiguravamo najbolju uslugu vama kao vjernim klijentima WSPay, zbog kojih se trudimo konstantno unaprijeđivati naše usluge i mogućnosti.

Za aktivaciju dodatnih usluga ili metoda naplate koristite online zahtjev. Dovoljno je upisati postojeći SHOPID i označiti dodatne usluge koje želite pridodati na vaše online prodajno mjesto ili nam pošaljite mail.

Aktivirajte dodatne metode naplate već danas!

CookiePostavke kolačića